
آویشن
آویشن
این گیاه میتواند درمانی طبیعی و بی خطر برای نفخ معده، بوی بد دهان، گلودرد، آب ریزش بینی، سرفه، تعریق و غیره باشد.
آویشن یک گیاه معجزهگر است و جا دارد که در هر آشپزخانهای وجود داشته باشد.
باید بدانید که آویشن میتواند درمانی طبیعی و بی خطر برای نفخ معده، بوی بد دهان، گلودرد، آب ریزش بینی، سرفه، تعریق و غیره باشد. در این مطلب سعی داریم گوشهای از خواص درمانی این گیاه معجزه گر را نشان داده و روش استفادهی آن را بیان کنیم. با ما همراه باشید
تاریخچهی آویشن
مدتها قبل، مصریان هوشمندانه آویشَن را برای مومیایی کردن استفاده میکردند. آویشَن مادهی مومیایی کاملی ایجاد میکرد چرا که حاوی تیمول است، مادهای که قارچ و باکتری را از بین میبرد.
در دوران باستان، این گیاه دارویی با شجاعت، جسارت و قدرت مرتبط بود. سربازان رومی به عنوان نشانهای از احترام شاخ و برگهای کوچک این گیاه را رد و بدل میکردند. هم یونانیها و هم رومیها دستههای آویشن را برای پاک کردن خانهها و معابدشان میسوزاندند. آنها همچنین معمولا آویشن را به عنوان دارو در آب حمامشان استفاده میکردند.
در اروپای قرون وسطی، شاخ و برگ این گیاه برای داشتن خوابی آرام زیر بالش قرار داده میشد. آویشن را همچنین در طول مراسم تشییع جنازه در تابوت میگذاشتند زیرا اعتقاد داشتند که این گیاه، رفتن به دنیای دیگر را قطعی میکند.
آویشن برای مقابله با نفخ معده :
آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزهای است که میتواند به هضم غذا کمک کند. اگر دچار نفخ، سنگینی، گرفتگی عضلات معده و در حالت کلی هر نوع مشکل مربوط به دستگاه گوارش هستید بعد از غذا از آویشن استفاده کنید.
روش مصرف :
یک نوک انگشت برگ خشک آویشن را در یک فنجان بریزید و با آبجوش پُر کنید. در فنجان را بپوشانید و اجازه دهید که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید. بعد از دو وعدهی اصلی، یک فنجان از این جوشانده میل کنید. این دورهی درمانی را بیش از 3 هفته ادامه ندهید.
آویشن جلوی تعریق زیاد پاها را میگیرد
آویشن یک دئودورانت یا بو گیر طبیعی و فوقالعاده موثر محسوب میشود.
روش استفاده از اویشن:
50 گرم آویشن خشک را در دو لیتر آب ریخته و بجوشانید. سپس در ظرف را بگذارید و شعله را خاموش کنید. اجازه دهید محلول به مدت 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و داخل تشت یا وان حمام بریزید. به مدت 10 دقیقه پاهایتان را در این محلول قرار دهید.
برای غرغره کردن یک لیوان آب را بجوشانید و سپس یک قاشق چایخوری آویشن را در آن ریخته و به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و روزانه چند بار غرغره کنید.
در 150 میلی لیتر آب جوش یک قاشق چایخوری کوچک آویشن بریزید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کرده و روزانه دو فنجان از این جوشانده میل کنید.
از این گذشته میتوانید در حمام نیز از خواص این گیاه استفاده کنید. برای این کار 60 گرم آویشن را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد. در ظرف را بگذارید و زیر شعله را کم کنید و بگذارید به مدت 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کرده و در آب وان بریزید. 15 دقیقه در وان آب دراز بکشید تا خستگیتان از بین برود.
توجه داشته باشید که حمام آویشن برای تسکین دردهای روماتیسم هم مفید است.
خواص عسل آویشن،آویشن و بارداری،خواص عرق آویشن,خواص آویشن کوهی
آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی فوقالعاده است
آویشن برای درمان آفت و بوی بد دهان :
آویشن یک گیاه ضدعفونی کننده و التیام بخش است. برای همین میتوان از آن برای درمان آفتها و التهاب لثه و همچنین برای پایان دادن به کابوس بوی بد دهان استفاده کرد.
آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزهای است که میتواند به هضم غذا کمک کند
آویشن برای مقابله با برونشیت، آنژین، سینوزیت و گریپ :
آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی فوقالعاده است. این گیاه شگفت انگیز باعث تعریق بیشتر میشود و همین امر تب را کاهش میدهد. آویشن با سرماخوردگی مقابله کرده و ضد اسپاسم است برای همین سرفه را از بین میبرد.
نتایج پژوهشها نشان میدهد که مصرف شربت آویشن باعث کاهش دوره و شدت علائم برونشیت شده و ضدسرفه است.
روش مصرف :
برای مقابله با سرفه یک مشت آویشن تازه یا خشک را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 20 تا 25 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و با عسل شیرین کنید. هر دو ساعت یک بار یک فنجان از این جوشانده میل کنید. توجه داشته باشید که این دورهی درمانی را نباید بیش از 3 هفته دنبال کنید.
یک قطره افشرهی خوراکی آویشن را در یک پیاله آب گرم (نه جوش) بچکانید. حولهای روی سرتان انداخته و بخور بگیرید. میتوانید از برگهای خشک آویشن نیز بخور درست کنید. برای این کار یک قاشق غذاخوری آویشن خشک را در یک لیوان آب سرد به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس با شعلهی کم آن را داغ کنید. بعد بخور بگیرید. توجه داشته باشید اگر علائم سرماخوردگی، برونشیت و غیره برطرف نشد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
آویشن جلوی ضعف را میگیرد :
آویشن خاصیت تقویتکنندگی دارد. برای همین توصیه میکنیم اگر دچار خستگی، ضعف، کاهش قوای بدن، کم خونی و افسردگی شدهاید به سراغ آویشن بروید.
آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی فوقالعاده است
آویشن برای تسکین گلودرد :
روش مصرف :
غرغره کردن با محلول آویشن التهاب گلو را کاهش میدهد. برای این کار 5 گرم برگ خشک آویشن را در 100 سیسی آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. دهانتان را با این محلول شستشو دهید. این دوره را بیش از 3 هفته دنبال نکنید. در صورت برطرف نشدن علائم بیماری به پزشک مراجعه کنید.
مضرات آویشن :
توجه داشته باشید که در مورد گیاهان و داروهای گیاهی نیز همیشه مورد منع مصرف وجود دارد. مصرف آویشن برای افراد آلرژیک مورد منع مصرف دارد. از این گذشته زنان باردار، شیرده و کودکان نیز نباید از افشرهی خوراکی آویشن استفاده کنند.
خواص آویشن بسیار گسترده است به نوعی که از درمان انواع بیماری ها تا سلامت و زیبایی پوست و مو می توان از آن استفاده کرد. این گیاه دارویی بهترین درمان برای عفونت های تمام قسمت های بدن است. آویشن یکی از گیاهان پرخاصیت دارویی است که از زمان های قدیم مصرف آن به شیوه های مختلف برای درمان انواع بیماری ها توصیه شده است. این گیاه علفی و معطر، دارای خواص دارویی بسیاری است و از آن در صنایع غذایی ، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می شود.
درمان عفونت های تمام بدن
تاثیر مثبت آویشن بر درمان انواع بیماری ها

محمد زکریای رازی معتقد است آویشن نفخ شکن، موجب حرارت بدن و هضم غذا است
آویشن به عنوان گیاهی ضدعفونی کننده شناخته شده است. محلول شستشوی دهان که حاوی آویشن باشد در درمان عفونت لثه موثر است و به همین دلیل برای تهیه برخی از دهانشویه ها، خمیر دندان ها نیز به کار می رود.
آویشن در درمان بیماری مجاری تنفس فوقانی از قبیل برونشیت و آسم تاثیرات مفیدی دارد و برای معالجه سرفه و گلودرد استفاده می شود.
جوشانده آویشن برای درمان اسهال و پیچش روده بسیار توصیه می شود.
چای دم کرده آن را نیز برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می کنند،
افرادی که دچار گرفتگی و دردهای عضلانی و مفصلی به خصوص روماتیسم هستند حمام آویشن برایشان بسیار مفید است.
آویشن یکی از بهترین داروهای گیاهی برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی خوابی مفید است و مصرف آن موجب کاهش فشارخون و چربی خون می شود.
آویشن ضدتشنج و ضد صرع و ضد نفخ بوده و برای تقویت بینایی و معده هم مفید است.
در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد اسپاسم، رفع تنگی نفس و سرفه و سوع هاضمه ودرمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگی های عضلانی استفاده می شود.
آویشن دارای اثرات ضدقارچی و ضدباکتریایی قوی است و این خاصیت به دلیل وجود تیمول و کارواکرول در اسانس این گیاه است
برای درمان و کاهش ریزش مو کافیست موی سررا با محلول رقیق اسانس آویشن شستشو دهید تا سبب افزایش جریان خون در پوست سر و قوی شود و از ریزش مو جلوگیری کند.
در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می شود. همچنین مصرف آن برای زنان حامله و باردار توصیه نمی شود.
در التهاب حنجره و لوزه ها و برای درمان آفت به صورت غرغره کردن استفاده شود. برای این منظور، یک استکان از پودر گیاه را در چهار استکان آب جوش آهسته به مدت 20 دقیقه جوشانیده و پس از صاف کردن، برای شست وشوی دهان استفاده شود.
اویشن یک دمنوش عالی برای درمان بسیاری از بیماری ها
اگر 10 گرم اویشن را در یک لیتر آبجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک و خونریزیهای رحم و ترشحات غیر طبیعی زنان بدهید در دفع بیماری آنها موثر واقع خواهد شد.

مصرف آویشن برای این افراد ممنوع است
در بعضی منابع اشاره شده است که مصرف زیاد آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین توصیه شده است که خانمهای حامله بهتر است از مصرف این گیاه خودداری کنند.
مطالعات نشان می دهد که آویشن می تواند روند انعقاد خون را با تاخیر مواجه کند. بنابراین کسانی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند، از دو هفته قبل از عمل جراحی، نباید آویشن استفاده کنند.
خواص و مضرات آویشن برای پوست و مو، لاغری، سرماخوردگی و بارداری
خواص آویشن
کوکا : آویشن (به انگلیسی thyme plant)یک گیاه متعلق به خانواده نعناع است که در مصر باستان برای درمان بوی بد دهان استفاده می شد، در یونان باستان از آن به عنوان بخور در معابد استفاده می شد و آن را به آب حمام اضافه می کردند.
رومی ها از آویشن کوهی به عنوان یک طعم دهنده برای پنیر و نوشیدنی های الکلی استفاده می کردند. بقراط از آویشن برای درمان بیماری های تنفسی استفاده می کرد.
طبع آویشن گرم و خشک است. امروزه آویشن به شکل های آویشن تازه و آویشن خشک، چای و دمنوش آویشن، روغن آویشن و عرق آویشن استفاده می شود. آویشن حاوی مقادیر بالای تیمول که خواص ضد عفونی کننده دارد و کارواکرول که خواص ضد باکتریایی دارد می باشد.
آویشن شیرازی به انگلیسی Zataria در جنوب ایران، افغانستان و پاکستان میروید و خواص دارویی و خوراکی دارد.
خواص آویشن شیرازی و کوهی , چای و دمنوش آویشن
خواص آویشن
خواص آویشن برای پوست و مو
آویشن برای اگزما
روغن آویشن برای پیشگیری و درمان اگزما مفید می باشد.
خواص آویشن برای آکنه و جوش صورت
دانشمندان انگلیسی می گویند که آویشن به دلیل وجود تیمول دارای خواص ضد باکتریایی بوده که می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت مفید باشد.
فواید بخور آویشن برای جوش های سر سیاه
یک لیوان پر آب را در ظرفی ریخته، هنگامی که به جوش آمد، 4 قاشق غذا خوری آویشن شیرازی را درون آن ریخته، حرارت را خیلی کم کنید، به طوری که بخار از ظرف متساعد شود.
با انداختن حولهای بزرگ روی سر، پوست صورت را در فاصله 30 سانتیمتری بخار قرار داده و این عمل را حدود 15 دقیقه ادامه دهید.
بعد محلول مورد نظر را صاف کرده و با پنبهای محلول را روی پوست صورت بمالید و بعد از ۱۰ دقیقه، صورت را با آب ولرم بشویید.
بهتر است بعد از بخور از کرمهای تقویتکننده استفاده شود. با تکرار این روش، جوشهای سر سیاه از بین خواهند رفت.
آویشن برای درمان پای ورزشکار
خواص ضد قارچی آویشن، برای درمان پا پاشی مفید است.
خاصیت آویشن برای رشد مو
مخلوط روغن آویشن و روغن زیتون را بر روی پوست سر و موهای خود بمالید تا باعث افزایش رشد مو شود.
خواص آویشن برای ریزش مو
استفاده از روغن آویشن برای درمان ریزش مو مفید می باشد، همچنین آویشن به ضخیم تر شدن موهای نازک کمک می کند.
مزایای آویشن برای شوره سر
با توجه به خواص ضد باکتریایی روغن آویشن برای درمان شوره سر مفید می باشد.
خواص دارویی و درمانی چای و دمنوش آویشن
خواص آویشن برای سرفه، گلودرد و سرماخوردگی
آویشن به دلیل وجود تیمول و کارواکرول دارای خواص ضد میکروبی بوده و به درمان سرماخوردگی و سرفه و گلودرد کمک می کند.
برای درمان سرفه، گلودرد و سرماخوردگی می توانید آویشن را به سوپ خود اضافه کرده و میل کنید.
فواید آویشن برای لاغری و کاهش وزن
خاصیت دیورتیک آویشن به دفع سموم بدن کمک کرده و برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد.
خواص آویشن برای زنان در دوران بارداری و شیردهی
اگرچه در طول بارداری مصرف مقدار کم آویشن به عنوان چاشنی غذا مفید است اما مقادیر بالای آن محرک رحمی بوده و بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید.
معلوم نیست که آیا ترکیبات آویشن به شیر مادر منتقل می شوند یا نه با این حال، لازم به ذکر است که آویشن برای درمان مشکلات قاعدگی استفاده می شود و ممکن است در دوران بارداری خطر سقط جنین را افزایش دهد.
توجه داشته باشید که زنان باردار و شیرده نباید بدون تجویز پزشک از آویشن استفاده کنند.
خواص آویشن برای نوزادان و کودکان
اگر چه آویشن عوارض جانبی زیادی ندارد اما بهتر است از دادن آن به نوزادان و کودکان خودداری کنید.
فواید آویشن برای پریود
یکی از مهمترین مزایای آویشن درمان گرفتگی و اسپاسم در دوران قاعدگی و درمان سندرم پیش از قاعدگی در زنان می باشد.
خواص آویشن برای معده و دستگاه گوارش
چای آویشن برای کاهش گاز و نفخ معده شناخته شده و همچنین آویشن هلیکوباکتر پیلوری عامل زخم معده را از بین می برد.
خواص آویشن برای کبد
آویشن یک عامل سم زدایی قوی بوده که برای سم زدایی کبد یسبار مفید می باشد.
خواص آویشن برای سنگ و عفونت کلیه
روغن آویشن به عنوان یک دیورتیک محسوب می شود که با افزایش میزان ادرار به درمان سنگ و عفونت کلیه کمک می کند.
خواص آویشن برای اعصاب
کارواکرول موجود در آویشن برای روی بر روی فعالیت نورون ها تأثیر گذاشته و باعث بهبود خلق و خو و احساسات شما می شود و از استرس جلوگیری می کند.
خواص آویشن برای چشم
غلظت کاروتنوئید و ویتامین A موجود در آویشن عامل موثری برای سلامت بینایی بوده و به پیشگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک می کند.
خواص آویشن برای فشار خون و کلسترول خون
محققان دانشگاه بلگراد در صربستان دریافتند که عصاره ی آویشن می تواند تری گلیسیرید، کلسترول و فشار خون بالا را کاهش دهد.
آویشن و سرطان
مطالعات نشان می دهد که کارواکرول موجود در آویشن برای پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ و سرطان پستان مفید می باشد.
آویشن برای مسمومیت غذایی
آویشن توانایی بالایی برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و درمان مسمومیت غذایی دارد. محققان در مطالعات متعدد نشان دادند که اضافه کردن آویشن به وعده های غذایی احتمال ابتلا به مسمومیت را کاهش می دهد.
آویشن برای کم خونی
غلظت بالای آهن و دیگر مواد معدنی ضروری در آویشن، آن را برای تحریک تولید گلبول های قرمز ایده آل می سازد، بنابراین گردش خون و اکسیژن رسانی به بدن را بهبود بخشیده و به درمان کم خونی کمک می کند.
آویشن برای قلب و بیماران قلبی
آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین های موجود در آویشن برای جلوگیری از آترواسکلروز، حملات قلبی و درمان بیماری های قلبی عروقی مفید می باشد.
آویشن برای رفع بوی بد دهان
خواص ضد باکتریایی آویشن، آن را برای درمان بوی بد دهان مناسب کرده است.
آویشن یک گیاه ضد عفونی کننده و التیام بخش است. برای همین میتوان از آن برای درمان آفت و التهاب لثه و همچنین برای پایان دادن به کابوس بوی بد دهان استفاده کرد.
روش استفاده اویشن
برای غرغره کردن یک لیوان آب را بجوشانید و سپس یک قاشق چایخوری آویشن را در آن ریخته و به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و روزانه چند بار غرغره کنید.
آویشن و کم کاری تیروئید
محققان آلمانی دریافتند که آویشن می تواند موجب کاهش سطح هورمون های تیروئید و کم کاری تیروئید در افراد شود.
آویشن و عفونت واژن
خواص ضد باکتریایی آویشن آن را برای درمان عفونت واژن در زنان مناسب کرده است.
علائم و راه های درمان برفک واژن
خواص چای و دمنوش آویشن
تحقیقات نشان داده که نوشیدن یک فنجان چای آویشن برای جلوگیری از بیماری آلزایمر، درمان گلودرد، سرفه و سرماخوردگی، درمان سوزش سر دل و معده درد مفید می باشد.
طرز تهیه چای و دمنوش آویشن
یک قاشق غذا خوری آویشن را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت بیست دقیقه دم بکشد. برای شیرین کردن آن می توانید از عسل استفاده کنید.
خواص عرق آویشن
عرق آویشن می تواند برای درمان اختلالات تنفسی مانند تنگی نفس، برونشیت و سرفه، عفونت قارچی، درمان سوزش سر دل و رفع بوی بد دهان استفاده شود.
قبل از استفاده از عرق آویشن با پزشک خود مشورت کنید.
خواص روغن آویشن
امروزه روغن آویشن در دو نوع قرمز و سفید تولید می شود. روغن آویشن قرمز دارای مقدار بیشتری فنل بوده و از روغن آویشن سفید گران تر می باشد.
برای درمان بیشتر بیماری ها روغن آویشن را موضعی استفاده می کنند.
روغن آویشن برای درمان بیماری های باکتریایی، ویروسی و قارچی مناسب می باشد. استقاده از روغن آویشن برای ماساژ به درمان روماتیسم و سیاتیک کمک می کند. روغن آویشن سفید برای درمان بیماری های تنفسی و عفونت ریه و همچنین به عنوان دهان شویه استفاده می شود.
ارزش و خواص غذایی آویشن
کالری : 28
پروتئین : 1.6 گرم
چربی : 0.5 گرم
کربوهیدرات : 6.8 گرم
فیبر : 3.9 گرم
ویشن فقط یکی از محبوبترین گیاهان مورد استفاده در آشپزی امروز نیست – استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی شفا دهنده و محافظ تاریخچهای بس طولانی دارد. در دوران روم باستان، آویشن برای جلوگیری از مسمومیت مصرف میشد و اگر کسی مسموم میشد آویشن را برای استحمام استفاده میکرد تا اثر سموم روی بدناش متوقف شود. در روزگار قبل از سردسازی و قوانین ایمنی مواد غذایی، استفاده از آویشن در دستورهای غذایی، دست کم در برابر گوشت فاسد و بیماری منتقله از غذا از آدمها محافظت میکرد. قبل از اینکه آنتیبیوتیکهای امروزی وارد میدان شوند، روغن آویشن برای پانسمان زخم استفاده میشد. در این نوشتار با مهم ترین خواص آویشن آشنا خواهید شد.
خواص آویشن
حتی ممکن است متوجه نشوید که این گیاه را قبلا به صورت درمانی استفاده کردهاید – تیمول، فعالترین مادهی تشکیل دهندهی آویشن، به دلیل خواص ضد باکتری و ضد قارچی که دارد در دهانشویهی لیسترین و ویکس به کار میرود. واقعیت این است که این محصولات کلاسیک، و نه چندان طبیعی، از تیمول به عنوان یک عنصر کلیدی استفاده میکنند و همین نشاندهندهی مزایای دارویی غیر قابل انکار این گیاه همه فن حریف است.
این نوشتار را بخوانید تا دربارهی این گیاه دارویی فوقالعاده بیشتر بدانید. گنجاندن آویشن در برنامهی غذاییتان کار بسیار آسانی است. از آن استفاده کنید تا از طیف وسیع فواید این گیاه استفاده کنید.
به طور کلی، آویشن در حمایت از سیستم ایمنی و تنفسی و همچنین سیستم گوارش، و اعصاب و دیگر سیستمهای بدن عالی عمل میکند. وقتی پای سالم ماندن وسط باشد، این گیاه قدرت بینظیری دارد. در ادامه برخی از مهم ترین خواص آویشن آمد است:
با گلو درد مبارزه میکند.
روغن آویشن یکی از قویترین ضد میکروبهای طبیعی است، و بنابراین یک سلاح جدی علیه گلو درد است. کارواکرول موجود در این گیاه باعث شده که یکی از برترین روغنهای گیاهی برای تسکین گلو درد باشد.
مطالعهای که اخیرا توسط بخش میکروبیولوژی درمانی و بهداشتی در دانشگاه علوم پزشکی لودز در لهستان انجام شد، واکنش روغن آویشن را روی ۱۲۰ گونهی مختلف از باکتری جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت حفرهی دهان، دستگاه تنفسی و دستگاه ادراری تناسلی آزمایش کرد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که روغن گیاه آویشن فعالیت بسیار قدرتمندی در برابر همهی گونههای بالینی دارد. حتی مشخص شد که تاثیر خوبی در برابر سویههای مقاوم به آنتی بیوتیک دارد. دفعهی بعدی که گلو درد داشتید، حتما این گیاه را به سوپتان اضافه کنید و کمی چای آویشن بخورید که هم تسکین دهنده است و هم میکروبها را میکشد!
فشار خون و کلسترول را کاهش میدهد.
ثابت شدهاست که مصرف آویشن سبب ایجاد فعالیتهای ضد فشار خون در بدن میشود؛ به همین دلیل آویشن یک گزینهی گیاهی فوقالعاده است برای کسانی که دچار علائم فشار خون بالا هستند. مطالعهای که اخیرا روی حیوانات صورت گرفت، نشان داد که عصارهی آویشن قادر است ضربان قلب افراد مبتلا به فشار خون بالا را به طور قابلتوجهی کاهش دهد. همچنین ثابت شدهاست که این عصاره سطح کلسترول، تری گلیسرید و LDL را کاهش میدهد و در عین حال سطوح کلسترول HDL را افزایش میدهد. به جای مصرف بیش از اندازهی نمک، بکوشید گیاهان مفیدتری مانند آویشن را به وعدههای غذایی روزانهتان اضافه کنید.
از مسمومیت غذایی جلوگیری میکند.
آویشن نه تنها میتواند از آلودگی مواد غذایی جلوگیری کند، بلکه میتواند مواد غذایی که قبلا آلوده شدهاست را نیز آلایشزدایی کند. در مطالعات متعددی که در ژورنال میکروبیولوژی مواد غذایی (Food Microbiology) منتشر شده، محققان دریافتند که روغن معطر این گیاه دارویی میتواند کاهوی آلوده شده به شیگلا ( یک ارگانیسم عفونی که باعث اسهال میشود و میتواند آسیب جدی به روده وارد کند) را پاکسازی کند. شستن سبزیجات در یک محلول حاوی ۱ درصد از این روغن معطر، تعداد باکتری شیگلا را به سطح پایینتر از نقطهی تشخیص کاهش میدهد.
با اضافه کردن این گیاه به وعده غذای بعدیتان، در واقع میتوانید احتمال ابتلا به بیماریهای منتقله از غذا را در خودتان کاهش دهید. سعی کنید آویشن تازه را به سالادتان اضافه کنید تا آن برگهای سبز خام سالمتر و بیخطرتر شوند!
خلق و خوی شما را بهبود میدهد.
کارواکرول موجود در این گیاه دارویی مورد مطالعه قرار گرفته و ثابت شدهاست که اثرات بسیار مثبت روی بهبود خلق و خوی دارد. پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، نشان داد که وقتی کارواکرول به مدت هفت روز متوالی به حیوانات داده شود، سطح دوپامین و سروتونین در قشر جلوی مغز و هیپوکمپوس (اسبک مغز) افزایش مییابد. وقتی پای خلق و خو در میان باشد، دوپامین و سروتونین دو انتقالدهندهی عصبی کلیدی هستند.
دادههای این مطالعه نشان میدهد که کارواکرول یک مولکول فعال مغز است که به وضوح فعالیت مغز را از طریق مدولاسیون انتقال دهندههای عصبی تحت تاثیر قرار میدهد. مطابق با نتایج این مطالعه، اگر آویشن به طور منظم و به مقدار کم مصرف شود، ممکن است احساس تندرستی را بهبود بخشد.
میتواند با سرطان مبارزه کند.
ثابت شدهاست که خواص موجود در این گیاه میتواند علیه تومورها و سرطان مبارزه کند. به طور خاصتر، کارواکرول جزء اصلی این روغن معطر است که خواص ضد تومور دارد، و همین باعث میشود که این گیاه مفید به طور بالقوه یک مادهی خوراکی ضد سرطان باشد.
مطالعهی جدیدی از چین که در ژورنال “داروهای ضد سرطان” (Anti-Cancer Drugs) نشان میدهد که کارواکرول تکثیر دو جور سلول سرطانی رودهی بزرگ را مهار میکند. به طور کلی، تحقیقات نشان میدهند که کارواکرول دارای ظرفیت درمانی هم برای پیشگیری و هم برای درمان سرطان رودهی بزرگ است.
به طور طبیعی برونشیت را درمان میکند.
آویشن به مدت قرنها برای درمان سرفه و برونشیت استفاده میشدهاست. در مطالعهای که توسط ژورنال پزشکی داخلی و پزشکی ریه (Practice for Internal Medicine and Pneumology) در آلمان صورت پذیرفت، از یک درمان خوراکی که ترکیبی از آویشن و پیچک بود استفاده شد. سرفهی گروه تحت درمان با این ترکیب ۵۰ درصد کاهش یافت و این کاهش دو روز جلوتر از گروه دارونما (پلاسیبو به معنی من خوب خواهم شد) صورت گرفت. علاوه بر این، گروهی که با استفاده از این ترکیب تحت درمان بودند، هیچ عوارض جانبی بیشتری نسبت به گروه دارونما و هیچ عوارض جانبی جدی به طور کلی نداشتند.
سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
گرفتن تمام ویتامینهایی که بدنتان هر روز نیاز دارد، میتواند دشوار باشد. خوشبختانه، آویشن سرشار از ویتامین C و همچنین منبع خوبی از ویتامین A است. اگر احساس کردید که دارید سرما میخورید، آویشن میتواند کمکتان کند که دوباره سلامتیتان را بهدست آورید.
این گیاه حاوی مس، فیبر، آهن و مگنز است.
کمکتان میکند از شر حشرات مزاحم و آفتها خلاص شوید.
تیمول همچنین، یکی از مواد تشکیلدهندهی آفتکشها – مخصوص فضای باز و فضای سرپوشیده – است و معمولا برای هدف قرار دادن باکتریها و ویروس، و همچنین موش، موش صحرایی، و دیگر آفات حیوانی استفاده میشود.
مطالعهای که اخیرا انجام شد نشان میدهد که عصارهی آویشن میتواند حشرات را دفع کند، اما وجود آن در باغچهتان کافی نیست. به منظور رسیدن به بهترین نتیجه برای مبارزه با آفت، برگهای آویشن را بین دستهایتان مالش دهید تا عصارهی آن خارج شود.
شما همچنین میتوانید با مخلوط کردن چهار قطره روغن آویشن به هر قاشق چایخوری روغن زیتون، یا مخلوط کردن پنج قطره برای هر ۲ اونس آب یک محلول خانگی برای دفع حشرات درست کنید.
فضا را خوشبو میکند.
محصولات مراقبت از پوست ارگانیک و طبیعی هم اکنون در بسیاری از فروشگاهها یافت میشوند، و بسیاری از آنها حاوی آویشن هستند.
آویشن به لطف خواص ضدعفونیکننده و ضد قارچی که دارد، یک مادهی رایج در دهانشویهها است. آویشن همچنین یک مادهی محبوب در اسپریهای طبیعی است و اغلب در ظرف برگ خشک نیز وجود دارد.
آویشن گندزدایی میکند.
کپک یک آلایندهی رایج هوا است که به طور بالقوه خطرناک است و میتواند در خانه به صورت نهفته باقی بماند. هنگامی که شما آن را شناسایی کردید، یک بار برای همیشه اقدامات لازم را برای خلاص شدن از شر آن انجام دهید. روغن آویشن میتواند کپک را در مقدار کم از بین ببرد.
روغن آویشَن و تیمول خواص کشندهی قارچ دارند. تحقیقات نشان میدهند که میتوان آن را به عنوان یک ضدعفونیکننده در خانه جایی که در آن کپک با غلظت پایینی وجود دارد، استفاده کرد.
آکنه را درمان میکند.
آویشن دارای خواص ضد باکتری شگفتانگیزی است. این گیاه با باکتریهایی که باعث بروز آکنه روی پوست میشوند، مبارزه میکند. این گیاه اغلب به عنوان یکی از مواد تشکیلدهنده در کرمهای درمان آکنه و مایعات شستشوی صورت استفاده میشود.
سلامت پوست را حفظ میکند:
آویشن با از بین بردن باکتریهایی که سبب بروز مشکلات پوستی مختلف میشوند، به حفظ سلامت پوست کمک میکند. روغن معطر آویشن را میتوان با آب رقیق کرد و به عنوان یک تونر برای سفت کردن پوستی که در حال پیر شدن است، استفاده میشود. این گیاه اثر ملایمی روی پوست دارد و میتواند برای تمام انواع پوست استفاده شود.
بیماری قارچی پای ورزشکاران را درمان میکند.
خواص ضد قارچی آویشن، برای درمان بیماری قارچی پای ورزشکاران مفید است.
رشد مو را تحریک میکند.
رسیدن مواد مغذی به فولیکولهای مو برای رشد مو بسیار حیاتی است. آویشن گردش خون را در ناحیهی پوست سر افزایش میدهد. مالیدن مخلوط روغن و آویشن یا روغن معطر آویشن روی پوست سر کمک میکند که مواد مغذی به راحتی به پوست سر برسند و رشد مو تحریک شود و در عین حال موهایی سالمتر و براقتر داشته باشید.
ریزش مو را درمان میکند:
اگر شما دچار ریزش مو هستید یا حجم موهایتان کم شدهاست، روغن معطر آویشن یک درمان عالی برای این مشکل است. استفاده از روغن آویشن برای مو به تنهایی یا در ترکیب با سایر مواد میتواند موهای شما را پرپشت و درخشان کند و همچنین با ریزش مو مبارزه کند.
شورهی سر را درمان میکند.
روغن معطر آویشن با توجه به خواص ضد باکتریایی که دارد، میتواند آلودگی را از کل پوست سر پاک کند و به همین دلیل در درمان شورهی سر موثر است. این گیاه اغلب به عنوان یکی از مواد تشکیلدهنده در تهیهی شامپو، نرمکننده و داروهای پوست سر استفاده میشود.
لازم به ذکر است که انواع مختلف آویشن وجود دارد که دو گونهی اصلی آن، آویشن قرمز و آویشن سفید هستند. استفاده بیش از حد از آویشن قرمز برای مو میتواند باعث تحریک پوست سر شود؛ بنابراین بهتر است از نوع سفید آن در ترکیبات دارویی برای مو استفاده شود.
دارای خواص ضد التهابی است.
مطابق با پژوهشهای انجام شده، آویشن حاوی خواص ضد التهابی است که در جلوگیری از بروز التهاب مزمن در بدن موثر هستند. این گیاه میتواند در رفع مشکل آکنه به شما کمک کند.
سوء هاضمه را درمان میکند.
معروف است که دمنوش آویشن فرآیند هضم را بهبود میدهد و گاز و نفخ را کاهش میدهد. این گیاه حاوی روغنهای معطری است که میتوانند زخم معده را درمان کنند.
اختلالات تنفسی را درمان میکند.
خواص ضدعفونیکننده و آنتی بیوتیکی آویشن سبب میشود که این گیاه یک درمان موثر برای اختلالات تنفسی مانند سرفه و برونشیت و همچنین گلودرد و سردرد باشد. شما میتوانید برای خودتان دمنوش آویشن آماده کنید به این ترتیب که باید چند برگ از این گیاه را در آب داغ بریزید و کمی صبر کنید تا دم بکشد. میتوانید آن را با اضافه کردن کمی عسل شیرین کنید. مصرف منظم این دمنوش به درمان بیماریهای تنفسی و سرماخوردگی کمک میکند. در صورتی که گلودرد دارید، میتوانید آب را همراه با آویشن بجوشانید و با استفاده از محلول حاصل غرغره کنید. آویشن یک درمان طبیعی ثابت شده برای برونشیت است.
سلامت استخوانها را ارتقاء میدهد.
آویشن یک منبع عالی از ویتامین K و یک منبع عالی از آهن، کلسیم و منگنز است. این مواد معدنی نقش مهمی در بهبود سلامت استخوانها، رشد و توسعهی مناسب استخوانها و کاهش خطر ابتلا به اختلالات استخوانی ایفا میکنند. آویشَن به حفظ استخوانهایی قدرتمند و سالم و جلوگیری از بیماریهای استخوانی کمک میکند.
برای سلامت قلب و عروق مفید است.
ترکیب شگفتانگیز اثرات آنتیاکسیدانی و ضد التهابی آویشَن باعث جلوگیری از التهاب مزمن میشود که یکی از دلایل اصلی بیماریهای قلبی عروقی است. روغن آویشَن به ویژه در این زمینه مفید است زیرا خواص ضد اسپاسم آن باعث بهبود سلامت قلب میشود. این گیاه باعث عملکرد مناسب دریچههای قلب میشود و رگها و شریانها را ریلکس میکند، و در عین حال فشار خون را کاهش میدهد و قلب را تقویت میکند. آویشن یک داروی عالی برای بهبود سلامت قلب است زیرا سبب میشود که قلبتان کارآمدتر عمل کند.
گرفتگی عضلات را درمان میکند.
یکی از مهمترین مزایای گیاه آویشَن برای سلامتی، اثربخشی آن در درمان گرفتگیهای قاعدگی و سایر انواع اسپاسمها در بدن است. دمنوش آویشَن اغلب برای درمان سندروم پیشقاعدگی (PMS) و همچنین گرفتگیهای قاعدگی در زنان توصیه میشود.
قوهی بینایی را بهبود میدهد.
آویشَن همچنین غنی از ویتامین A است که ویتامین محلول در چربی و نوعی آنتیاکسیدان است. این ویتامین به تقویت قوهی بینایی کمک میکند و سبب میشود که بیماریهای چشم به حداقل برسند.
خواص ضد باکتری دارد.
خواص ضد باکتری آویشَن برای مبارزه با انواع مختلف باکتریها و قارچها، که اشریشیا کلی یکی از آنها است، بسیار فایده دارد. عصارهی روغن آویشَن دارای قدرت مبارزه با گونههای مختلف باکتری که در برابر آنتیبیوتیک مقاوم هستند، است. این روغن میتواند باکتریها را در داخل و خارج بدن از بین ببرد. دمنوش آویشَن نیز برای ضد عفونی کردن پوست و سطوح استفاده میشود.
کمخونی را درمان میکند و از بروز آن پیشگیری میکند.
آویشَن منبع عالی آهن است و تقریبا ۲۰ درصد از مقدار توصیهشدهی روزانه از این مادهی معدنی را تامین میکند. آهن برای توسعهی گلبولهای قرمز و تولید انرژی ضروری است. کمبود آهن سبب کمخونی، خستگی و افزایش حساسیت بدن نسبت به عفونت میشود. گنجاندن آویشن در رژیم غذایی به پیشگیری از کمخونی و درمان آن و سایر اختلالات خونی کمک میکند.
بوی بدن دهان را از بین میبرد.
خواص ضد باکتری آویشَن، سبب شده که این گیاه یکی از محبوبترین داروها برای از بین بردن بوی بد دهان باشد، چرا که به مبارزه با باکتریها و عفونتهای موجود در دهان کمک میکند. افزایش باکتری در دهان باعث ایجاد بوی بدن در دهان میشود. آویشن همچنین به عنوان یکی از مواد تشکیلدهنده در تولید دهانشویههای ضد عفونیکننده برای درمان کرمخوردگی دندان و آماس و التهاب لثه مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص آویشن : سبب خواب راحت میشود و خستگی را کاهش میدهد.
دمنوش آویشن همراه با عسل اغلب به کودکان داده میشود تا خواب عمیق و آرامی داشته باشند. روغن آویشن دارای اثرات آرامبخش عالی است. این روغن میتواند خلق و خوی شما را بهبود دهد و خستگی را کاهش دهد.
خواص آویشن : دارای خواص دیورتیک (ادرارآور) است.
روغن آویشن به عنوان یک دیورتیک (ادرارآور) عالی محسوب میشود که با افزایش میزان ادرار به از بین بردن نمکهای اضافی، آب و سموم دیگر کمک میکند. این خواص باعث کاهش وزن و کاهش فشار خون بالا میشود و همچنین برای افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه مفید است.
مواد مغذی موجود در آویشن و منشاء گیاهی
آویشن (آوویشن معمولی) نوعی گیاه دارویی متعلق به خانواده نعناعیان (لبگشادگان) است. این گیاه یکی از بستگان مرزنجوش (اورگانو) است. درحالحاضر آویشن در سراسر جهان کشت میشود، و برگهای آن معمولا خشک میشوند و به عنوان چاشنی در آشپزی استفاده میشوند. زنبورها جذب گل آویشَن میشوند، و صدها سال است که آوازهی عسل آویشَن سیسیل به گوش همه رسیدهاست. این گیاه به شکلهای مختلف در بازار موجود است، اما آویشن فرانسه از باقی انواع آن رایجتر است.
جزء اصلی این روغن معطر تیمول است، که به آن خواص ضدعفونیکننده میدهد. به همین دلیل، روغن آویشَن معمولا در دهانشویهها و خمیر دندانها استفاده میشود. این ماده به طور موثری میکروبها و عفونت موجود در دهان را میکشد و از دندانها در برابر پلاک و پوسیدگی محافظت میکند. تیمول همچنین قارچها را میکشد و به صورت تجاری به مواد ضد عفونیکنندهی دست و کرمهای ضد قارچ اضافه میشود.
آویشن شامل یک ضد باکتری دیگر هم هست که به عنوان کارواکرول شناخته شدهاست. این گیاه دارویی همچنین دارای انواع فلاونوئیدها (زردینه) است، از جمله آپیگنین، نارینگنین، لوتئولین و تیمونین. این فلاونوئیدها ظرفیت آنتیاکسیدانی گیاه آویشن را افزایش میدهند.
۲۸ گرم آویشن تازه حدودا حاوی موارد زیراست:
– ۲۸ کالری
– ۶.۸ گرم کربوهیدرات
– ۱.۶ گرم پروتئین
– ۰.۵ گرم چربی
– ۳.۹ گرم فیبر
– ۴۴.۸ میلیگرم ویتامین C (سی) (۷۵ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۱۳۳۰ واحد ویتامین A (آ) (۲۷ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۴.۹ میلیگرم آهن (۲۷ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۰.۵ میلیگرم منگنز (۲۴ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۱۱۳ میلیگرم کلسیم (۱۱ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۴۴.۸ میلیگرم منیزیم (۱۱ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۰.۱ میلیگرم ریبوفلاوین (۸ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۰.۲ میلیگرم مس (۸ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۰.۱ میلیگرم ویتامین B۶(ب۶) (۵ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
– ۱۷۱ میلیگرم پتاسیم (۵ درصد از مقدار توصیه شدهی روزانه)
تفاوت آویشن و اورگانو (پونهی کوهی)
آویشَن عمو زادهی یکی دیگر از گیاهان همه فن حریف به نام پونهی کوهی است. هرچند شباهتهایی بین این دو وجود دارد، اما تفاوتهایی نیز با هم دارند. در ادامه مواد مغذی موجود در هر دو گیاه را میبینید:
آویشن
– ویتامین A و ویتامین C بیشتری دارد.
– معمولا برای برونشیت، سیاه سرفه، گلو درد، قولنج، ورم مفاصل، ناراحتی معده، درد معده (گاستریت)، اسهال، شب ادراری، گاز روده (نفخ)، عفونت کرمهای انگلی و اختلالات پوستی به صورت خوراکی مصرف میشود.
– ادرار آور طبیعی است.
– محرک اشتها است.
اورگانو (پونهی کوهی)
– پتاسیم، آهن و کلسیم بیشتری دارد.
– برای اختلالات دستگاه تنفسی، مانند سرفه، آسم، خروسک و برونشیت استفاده میشود.
– برای اختلالات گوارشی مانند سوزش سر دل و نفخ نیز استفاده میشود.
– درد قاعدگی، آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)، عفونتهای ادراری (UTI)، سردرد و ناراحتیهای قلبی را درمان میکند.
شباهتها
– هر دو حاوی تیمول و کارواکرول هستند، که ثابت شده میتوانند رشد باکتری را مهار کنند.
– آنتی باکتریال هستند.
– ضد قارچ هستند.
– آنتیاکسیدانی قدرتمند هستند.
روشهای استفاده از آویشن
این گیاه در هر زمانی از سال هم به صورت تازه و هم به صورت خشک به راحتی در دسترس است. آویشَن تازه عطر و طعم بیشتری دارد، اما استفاده از آن نیز دشوارتر است. اگر آویشن تازه خریدید، میتوانید آن را به مدت یک یا دو هفته در یخچال نگه دارید. آویشَن خشک را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید و در حالت ایدهآل باید آن را ظرف شش ماه استفاده کنید.
آویشَن خشک را میتوان در بسیاری از دستورهای غذایی جایگزین آویشن تازه کرد. یک قاشق چایخوری برگ خشک آویشَن معادل یک قاشق غذاخوری از برگ تازه و خرد شدهی این گیاه است.
این گیاه را میتوان به شیوههای مختلفی مصرف کرد. رایجترین شیوه مصرف آن به صورت تازه یا خشک در هر غذایی است. برای استفاده از فواید دارویی آویشَن، میتوان آن را به شکل چای، شربت، قرص مکمل یا روغن معطر خریداری کرد.
اگر قرار است از آن در آشپزخانه و زندگی روزمرهتان استفاده کنید، نوع خشک یا تازهی آن یک افزودنی سالم و خوش طعم است برای خوراکیهای مثلِ مرغ، ماهی، گوشت گاو، گوشت بره، سبزیجات (به ویژه لوبیا سبز، بادمجان، هویج و کدو سبز)، پنیر (به خصوص پنیر بز)، غذاهای تهیه شده از پاستا، سوپ، آبگوشت، سس، سس گوجه فرنگی و چاشنی پیشغذاها. گزینهها واقعا بیانتها هستند. اگر طعم و مزهی آن را دوست دارید، میتوانید آن را به هر غذایی که دوست دارید، اضافه کنید.
هشدارها درباره عوارض و مضرات آویشن
مشکلات گوارشی
آویشَن اگر به اندازهی مناسب در غذاها مصرف شود، خطری ندارد. اما هنگامی که در مقادیر بیشتر و برای مقاصد دارویی مصرف شود، احتمالا برای مدت زمان کوتاهی بیخطر است – هرچند، اگر به مقدار زیادی مصرف شود، ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی شود.
مصرف در زمان بارداری و شیردهی
زنان باردار و شیرده، بهتر است این گیاه را فقط در مقادیر طبیعی در غذاها مصرف کنند، نه در مقادیر دارویی. این گیاه یک مادهی غذایی حساسیتزا نیست، اما اگر شما به پونهی کوهی یا دیگر گونههای نعناع حساسیت دارید، پس ممکن است به آویشن نیز حساسیت داشته باشید.
احتیاط در مواقع حساسیت به هورمون استروژن
آویشن برای زنانی که دارای اختلالاتی هستند که باعث شده به هورمون حساس باشند، مانند سرطان پستان، سرطان تخمدان، سرطان رحم، فیبروم رحمی یا اندومتریوز، ممکن است مانند استروژن عمل کند. از آن پرهیز کنید اگر هر گونه اختلالی دارید که ممکن است به دلیل مواجهه با استروژن بدتر شود.
کند کردن لختگی خون
این ادویه هنگامی که در مقادیر زیاد استفاده شود، ممکن است لخته شدن خون را کند کنَد، بنابراین اگر هر گونه اختلالات انعقادی دارید یا درحالحاضر رقیق کنندهی خون مصرف میکنید، مراقب باشید. به همین دلیل، بهتر است آن را از دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف نکنید.
صحبتهای نهایی در مورد خواص آویشن
اگر قرار باشد از یک گیاه دارویی خوشمزه و بسیار سالم به صورت خشک و تازه در آشپزخانه استفاده کنیم، آویشَن یک گزینهی به شدت تاثیرگذار است که مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای فراوانی برای مبارزه با بیماریها دارد. حتی میتواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را کاهش دهد!
این گیاه همچنین دارای سابقهای طولانی و اثبات شده به عنوان یک داروی طبیعی است که میتواند با باکتریها مبارزه کند، فشار خون را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کند، خلق و خویتان را بهبود دهد و حتی ثابت شده که با برخی از انواع سرطان مبارزه میکند.
سادهترین راه برای استفاده از این گیاه به عنوان بخشی از زندگی روزانهتان این است که همیشه کمی آویشَن خشک در دسترس داشته باشید، بنابراین میتوانید آن را به غذاهایتان به راحتی اضافه کنید. همچنین اگر طعم و عطر قویتر آن را دوست دارید، میتوانید این گیاه را به صورت تازه مصرف کنید.
برای اطلاع از خواص و فواید تغذیه ای و درمانی انواع میوه ها، سبزیجات ، خوراکی ها و … اینجا کلیک کنید.
منابع:
beytoote
namnak
Wikipedia
coca
دانشنامه نمیک از تمامی هنردوستان ،اساتید ایران برای پیشرفت ایران عزیزمان در تمامی زمینه ها دعوت به همکاری می نماید شما عزیزان با با دادن نظر و ارسال اطلاعات تکمیلی خود در این زمینه برای پیشرفت کشور عزیزمان در علم و فن آوری میتوانید باعث پیشرفت و تکامل کشور شوید
راهای ارتباط با ما
ایمیل : info@nmik.ir
برای سهولت ارسال نظرات و ارتقاء دانشنامه شما همچنین میتوانید متن و عکسهای خود را در وات ساپ با این شماره :09014465636 ارسال نمایید.
با تشکر تیم نمیک
نویسنده:حامدخباز
ادامه...
حشره شناسی و دفع آفات مقدماتی
فسیل جالب ایران
مضاعف دوزی